2012. augusztus 9., csütörtök

KM: Búgócsigusz

Tegnap némi zavar támadt a térerőben, és Nem Marci tartotta az edzést hanem az egyik kollégája (és ha jól tudom tanítványa). Szóval összevont móka volt, de nem is bántam mert jó sokan voltunk és így érdekesebb.
Kezdetnek érintőzünk, és közben Zoli sem volt rest, járt körbe egy szivacs rúttal csapkodva, és akit eltalált az hozzácsapott 5 guggolást a programhoz. Azt hiszem, hogy ideje lenne felvenni a lábszárvédőket, mert kb. az első nyolc lábas érintésben benne volt az a négy amivel határozottan sikerült érinteni a sípcsontjaimat, és a bokáimat, úgyhogy onnantól kezdve inkább kézzel dolgoztam. A bemelegítés jó hosszú volt, vagy fél óra, és sokat nyújtottunk és árnyékoltunk, és volt egy kis szabad harc is. Jöttek mentek az emberek késsel vagy pajzzsal, és ezeket kellet levédeni vagy a pajzsot letámadni.
Kifejezetten technikát nem sokat vettünk, inkább az árnyékolást cseréltük semi-contact-ra. két felállás volt az egyik: Fojtásból szabadulás finoman (nem leápolva a támadót) majd az újratámadás után (egyenes ütés) megnyugtatni (ártalmatlanítani) az ellenfelet.
a másik amit gyakoroltunk: Félköríves rúgás, térdelés, majd könyök. Mindezt úgy  hogy csak az egyik oldallal dolgoztunk (csak jobb,  vagy csak bal).
A végére elővettük újra az érintőst, de ezúttal párokban dolgoztunk és néha cseréltünk. Természetesen nem maradhatott el a fekvő-felülés-guggolás hármas sem, ezzel csak az volt a gond, hogy egyszerre kellet őket csinálni a gyakorlatok között.
A végére úgy néztem ki mint aki lezuhanyozott, és a ruháit frissen vette ki a mosógépből (még a törülközöm is.) Úgy ment el a másfél óra, hogy észre sem vettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése